T M S   B e l a n g e n g r o e p    
dot
dot dot
dot
dot  

Vereniging
Leden
Bijeenkomsten
Werkgroepen
Agenda
downloads WGB
Wie zijn wij?
Links    
 

Bijeenkomst 20 december 2004

Locatie: 
Van Abbemuseum te Eindhoven

 

Programma (voorlopig):

10.00 Ontvangst - koffie
10.30 Opening
10.35 Nieuws & ontwikkelingen TMS Belangengroep voorzitter
11.45 Nieuws & ontwikkelingen C-it
11.00 Werkgroepen tussenstand
11.30 enquête bespreking / discussie / indelen workshops

12.15 Lunch

13.15 Workshops
15.00 Evaluatie
15.30 Afsluiting en thee

15.30 Rondleiding museum (facultatief)

16.30 TMS Belangengroep diner (facultatief)

Kosten bijeenkomst
Leden TBG: € 25,00
Niet leden TBG: € 35,00

Workshops

1. Alle gegevens in één oogopslag: De Lijst & Gegevensweergaven ontwerper in The Museum System

In deze workshop wordt aan de hand van voorbeelden getoond wat de mogelijkheden zijn van de Lijst & Gegevensweergaven ontwerper. De workshop is bedoeld voor TMS-beheerders die zelf behoefte hebben om de gegevens in TMS soms anders gepresenteerd te krijgen of die dat voor hun medewerkers willen doen.

Nadat in de SQLServer Enterprise Manager een eenvoudige view is aangemaakt wordt op grond van deze view een lijst gemaakt.

2. Okay, The Museum System draait, de collectie is bijna ingevoerd. Wat nu?

In deze workshop wordt ingegaan op de mogelijkheden die een instelling heeft om met de TMS database te werken met andere programma's. Bijvoorbeeld op het gebied van presentatie van de collectie d.m.v. inter/intranet, zuiltjes e.d. of op het gebied van workflow. Bij dit laatste kan gedacht worden aan logistiek management of het beheer van de afbeeldingen. Cit heeft in samenwerking mat klanten diverse oplossingen ontworpen die kunnen worden ingezet om meer uit de database te halen.

3. Werken met macro's in TMS

TMS heeft veel soorten schermen, waardoor het soms veel toetsaanslagen en muislikken kost om gegevens in te voeren. Zeker bij de invoer van steeds dezelfde soort gegevens kan de invoer versneld en vergemakkelijkt worden door gebruik te maken van een macroprogramma. Aan de hand van het macro-programma Perfect Keyboard wordt getoond hoe de invoer van mediarecords kan worden 'versneld'.

Overige informatie

Info: http://www.vanabbemuseum.nl/nederlands/

Tentoonstellingen

Routebeschrijving

 • Trein
  De NS verzorgt dagelijks elk half uur vanaf Amsterdam, Den Haag en Rotterdam rechtstreekse intercity verbindingen met Eindhoven. Kijk voor de treintijden op www.ns.nl
  Adresgegevens met kaartje (PDF, 111Kb;
  vernieuwd 13 dec.: toelichting toegevoegd)
 • Auto
  Eindhoven ligt op de kruising van de A2 en de A67. Ongeacht vanuit welke richting u komt, rijdt u in de richting van het centrum. Volg de borden naar één van de parkeergarages in het centrum, die allemaal op 5 minuten loopafstand van het Van Abbemuseum liggen: Parkeergarage Stadskantoor/Van Abbemuseum, Parkeergarage Stadhuisplein, Heuvelgalerie of De Lage Landen. Dit zijn de handigste plaatsen om te parkeren. Informatie over alle openbare parkeerplaatsen in Eindhoven, de parkeertarieven en de openingstijden is te vinden op de website van de gemeente Eindhoven: www.eindhoven.nl (zie stad > verkeer&vervoer > parkeerplaatsen).
  Adresgegevens met kaartje (PDF, 111Kb; vernieuwd 13 dec.: toelichting toegevoegd)

Aanmelden

Aanmelden voor de dag kan via: aanmelding@tmsbelangengroep.nl

Vermeld: 

 • naam en instellingsnaam
 • 1e en 2e voorkeur workshop
 • wel/niet rondleiding
 • wel/niet TMSG-diner

We hopen u allen te mogen begroeten in Eindhoven!

 

TBG Kort! 

Mogelijk laatste Algemene Ledenvergadering in mei 2018 Het bestuur is van voornemens bij de mogelijk laatste ALV af te treden en de TMS Belangengroep Vereniging te ontbinden.

TMS conservation gelanceerd Gallery Systems heeft een nieuwe webbased tool gelanceerd speciaal voor restauratoren voor het beheersen en registreren voor restauratie en conserveringswerkzaamheden aan de collectie.

Cit, leverancier van TMS, verlaat vertrouwd Den Haag en verhuisd naar studentenstad Leiden.

  dot
dot
dot TMS Belangengroep